Contessa biedt u alles

timberland1Er bestaan grote verschillen tussen de webshops die op het internet te vinden zijn. In de afgelopen jaren zijn het aantal webshops natuurlijk drastisch toegenomen. Dat zal ook u waarschijnlijk niet ontgaan zijn. Een detailhandelaar die zichzelf serieus neemt? Ga er maar vanuit dat hij of zij een webshop heeft.

Maar waarin onderscheidt een goede webshop zich nou van een webshop die eigenlijk niet voldoet aan de moderne eisen des tijds? Dat kan beoordeeld worden op verschillende vlakken. Allereerst moet de webshop natuurlijk gebruiksvriendelijk zijn. Lukt het u direct om een product of dienst aan te schaffen of te reserveren op een bepaalde webshop? Of bent u zo lang aan het zoeken dat u liever direct weer afscheid neemt van de website? Dit is natuurlijk een cruciaal punt in het gebruik van een webshop.

Daarnaast moet het ook eenvoudig zijn om een bestelling te plaatsen. Zo is het direct af kunnen rekenen met iDEAL een grote wens van veel consumenten en anders zouden zij graag met een creditcard betalen. Veel omslachtiger is het wanneer iemand bijvoorbeeld later nog een bedrag moet overmaken naar de winkelier. Omslachtig en tijdrovend. En het gevolg is dat een consument wegloopt naar een andere webshop.

Naast deze eisen van technische of grafische aard, zijn er nog wel wat eisen aan een goede webshop. Wat denkt u bijvoorbeeld van een assortiment of aanbod dat toereikend genoeg is. Het is natuurlijk leuk en aardig dat een webshop goed werkt en dat het gemakkelijk is om te betalen, maar wat is dit waard wanneer de gewenste producten niet te verkrijgen zijn in de webshop?

Zomaar wat eisen van goede webshops. Daar zijn gelukkig tal van voorbeelden van en aan de hand van de webshop van www.contessa.nl/merken/timberland (de webshop van Contessa zoals u ziet) is zo’n perfect voorbeeld. Op www.contessa.nl/merken/timberland koopt u schoenen. En dat doet u met een glimlach, want het bestelproces verloopt soepel. En ook het gewenste paar schoenen heeft u zo gevonden. Neem bijvoorbeeld een willekeurig paar Timberland schoenen. Een populaire schoen, zoals u ongetwijfeld weet. Op www.contessa.nl/merken/timberland kunt u kiezen uit veel verschillende paren Timberland schoenen. ‘Hé, was dat geen eis aan een goede webshop?’Jazeker. Diversiteit in het aanbod mag zeker, zoals we eerder in dit betoog al schreven, als een pluspunt worden gezien aan een webshop. Waarom is www.contessa.nl/merken/timberland nog meer een goed voorbeeld van een perfecte webshop? Dat zit ‘m in de toegankelijkheid van het webadres. Door de vormgeving en toon op de website, voelt eenieder zich welkom op www.contessa.nl/merken/timberland. En dat valt ook te zien aan de mensen die hun aankopen doen via www.contessa.nl/merken/timberland. Oudere mensen (met alle respect), maar ook studenten en zelfs (basis)scholieren kopen hier hun schoeisel. Of het nu gaat om een mooie Timberland laars of een strakke schoen van Peter Kaiser. Dit mag ook zeker als compliment gezien worden. Die kan www.contessa.nl/merken/timberland dus ook in zijn zak steken.

Ik ben benieuwd naar uw bevinden op www.contessa.nl/merken/timberland. Kijkt u op eenzelfde manier aan tegen www.contessa.nl/merken/timberland? Of bent u het niet helemaal met me eens? Laat het weten in uw reactie op deze blog.